Katra sevi cienoša saimniece zina, kā marinēt tomātus burkās ziemai. Galu galā šāda veida sagataves ir īsta klasika.
Un, ja pagrabā glabājas burkas ar labumiem ziemai, tad tomātiem gandrīz noteikti atradīsies vieta.
Marinēti tomāti ir populārs un iecienīts ēdiens, ko mīl daudzās ģimenēs visā pasaulē. Tie ir lielisks veids, kā saglabāt tomātus ziemai un baudīt to svaigo un pikanto garšu, pat kad sezona ir beigusies.
Marinēti tomāti ir viegli pagatavojami, un tos var pielāgot dažādām garšām, pievienojot dažādas garšvielas un piedevas.
Šajā rakstā apskatīsim, kā marinēt tomātus, kādas sastāvdaļas un metodes izmantot, kā arī iedziļināsimies dažos marinēšanas padomos un trikos, lai nodrošinātu vislabāko rezultātu.
Šodien mēs piedāvājam neparastas marinādes recepti, ar kuru tomāti būs neticami garšīgi. Un viesi nekad neuzminēs, ar kādām sastāvdaļām šie tomāti tika pagatavoti.
Kā marinēt tomātus burkās ziemai
Pārsteidzoši, plūmes un baziliks padara katru tomātu labāku. Tāpēc mēs gatavosim ar šiem produktiem. Ērtības labad visas sastāvdaļas ir norādītas zemāk, pamatojoties uz 1 litra burku.
Sastāvdaļas
tomāti
5-6 plūmes
bazilika zariņš
2 ķiploka daiviņas
5 gab. melnie pipari
2 gab. smaržīgie pipari
0,5 tējk. sinepju sēklas
Marinādes sastāvdaļas
600 ml ūdens
70 g cukura
1 ēd.k. sāls
25 ml etiķa (9 procenti)
Sagatavošana
1.Sterilizējiet burkas cepeškrāsnī 150–160 grādu temperatūrā 15 minūtes. Uzvāriet vākus. Ievietojiet ķiplokus, smaržīgos piparus, melnos piparus un sinepes sagatavotās burkās. Tagad ielieciet burkās bazilika zariņu (vai divus).
2.Tomātus liek burkās, vispirms ar zobu bakstāmo iedurot katru dārzeni vairākās vietās pie kātiņa. Tomātus vajadzētu novietot pārmaiņus ar plūmēm.
Šķir nākošo lapu, lai lasītu pagatavošanas soļus un iepazītos ar padomiem….